Emotie-eten

Eten om een prettig gevoel te krijgen of juist om nare gevoelens te verdrijven wordt ook wel emotie-eten genoemd. Dit kan een probleem worden als er te vaak naar eten wordt gegrepen om met vervelende emoties om te kunnen gaan. Meestal is het iets dat zich sluipenderwijs over een lange periode heeft ontwikkeld. Bijna altijd is het een onbewust proces: Het lijkt wel alsof die plotselinge honger iedere keer zomaar uit de lucht komt vallen.

In 2011 ben ik opgeleid door Joanna Kortink, deskundige op het gebied van eet- en gewichtsproblemen, als therapeut “Uit de ban van emotie-eten”. De methode waarmee ik werk dringt door tot de essentie van het eetprobleem en is niet gericht op het vermijden van eten maar op de diepere behoefte waaraan gehoor gegeven dient te worden.

Door hiermee aan de slag te gaan ben je in staat een andere relatie te krijgen met eten en je lichaam, om te gaan met moeilijke emoties en je energie te richten op wat werkelijk belangrijk voor je is.

Ik geef een training “Afvallen zonder lijnen en diëten” die je zowel individueel als in groepsverband kunt volgen.
Als ik met een groep werk dan zijn dit kleine groepjes (maximaal 6 deelnemers).

Bij voldoende aanmeldingen start ik een nieuwe groep. Exacte data en tijden staan niet vast. De training bestaat uit 9 bijeenkomsten.
Als er een training gepland is staat dit aangekondigd op de nieuwspagina.

Aanmelding
Mocht je interesse hebben dan kun je het contactformulier invullen of me bellen op telefoonnummer 06-15181777.
Ook voor individuele begeleiding kun je contact met me opnemen.