Over mij

Toen ik in 2014 geconfronteerd werd met borstkanker heb ik mijn praktijk (Voeding en Diëtetiek) gesloten en mezelf alle tijd en ruimte gegeven die ik nodig had. Tijd en ruimte om stil te staan bij mezelf , hoe ik tot nog toe geleefd had en hoe ik verder wilde met mijn leven.

Kanker heeft iets veranderd van binnen. Het heeft mij milder en opener gemaakt en aangespoord in mijn eigen kracht te gaan.

Ik weet nog dat ik in mijn diepste wanhoop plotseling glashelder besefte: Er is maar een iemand die iets van mijn leven kan maken en dat ben ik. Ik stelde mezelf de vraag: Hoe dan? Mijn antwoord was en is nog steeds: Door dingen te doen waar ik blij van word, die mijn hart sneller doen kloppen, door mijn leven zin te geven. Hoe lang het ook mag duren ( en ik hoop en wens mezelf nog een heel lang en gelukkig leven toe). Mijn leven is de moeite waard, ik ben het waard.

Uiteindelijk heeft er in mij een shift plaats gevonden. Mijn aandachtspunt is verschoven, niet meer gericht op kanker, maar op mijn leven met al zijn mogelijkheden. Ondertussen ben ik zover dat ik mijn kennis en ervaring wil inzetten om jou verder te helpen op jouw pad.