Over mij

Toen ik in 2014 geconfronteerd werd met borstkanker heb ik mijn praktijk (Voeding en Diëtetiek) gesloten en mezelf alle tijd en ruimte gegeven die ik nodig had. Tijd en ruimte om stil te staan bij mezelf , hoe ik tot nog toe geleefd had en hoe ik verder wilde met mijn leven.

Ik ben me bewuster geworden van mijn gevoelens en gedachten en heb ontdekt dat ik meer invloed op mijn leven heb dan ik altijd dacht. Ik weet nog dat ik in mijn diepste wanhoop glashelder besefte: Er is maar een iemand die iets van mijn leven kan maken en dat ben ik. Ik stelde mezelf de vraag: Hoe dan? Mijn antwoord was en is nog steeds: Door dingen te doen waar ik blij van word, die mijn hart sneller doen kloppen, door mijn leven zin te geven. Hoe lang het ook mag duren ( en ik hoop en wens mezelf nog een heel lang en gelukkig leven toe).

Uiteindelijk heeft er in mij een shift plaats gevonden. Mijn aandachtspunt is verschoven, niet meer gericht op kanker, maar op mijn leven met al zijn mogelijkheden. Ik ben niet vrij van kanker maar ik ben wel een vrijer en blijer mens geworden. Ondertussen ben ik zover dat ik mijn kennis en ervaring wil inzetten om jou verder te helpen op jouw pad.